Waarom een uitvaart opnemen met uitvaartvideo

Zodra bekend is dat een geliefde is overleden, gaat alles ineens heel snel. In een korte periode moet er veel geregeld worden voor de herdenking of uitvaart, en voor de begrafenis of crematie.

Bij een uitvaart komt veel op je af

Muziek, bloemen, uitnodigingen. Door al die belangrijke beslissingen die je moet nemen, waardoor je vaak geen tijd krijgt om alles goed te verwerken, gaat de uitvaart van een geliefde als een roes aan je voorbij.

Uitvaartvideo sfeerimpressie

Door de emoties op zo’n dag, ontstaat achteraf vaak de behoefte om alles nog eens terug te kunnen bekijken. Je kunt een uitvaart opnemen met een uitvaartvideo of uitvaartfilm.

Toch denk je niet meteen aan de mogelijkheden die een uitvaartvideo biedt. Uit ervaring weten we dat een video van de uitvaart niet alleen praktische kanten heeft. Het draagt ook positief bij aan de rouwverwerking.

Uitvaartvideo als dierbare herinnering

Juist omdat je op de dag van de uitvaart niet alles meekrijgt, kun je deze momenten – zodra je hier aan toe bent – nog eens terugkijken.

De uitvaartvideo wordt een dierbare herinnering aan een droeve, maar vaak ook emotievolle en inspirerende dag. Het is een herinnering voor altijd.

Een uitvaartvideo van de afscheidsdienst kun je later ook aan nabestaanden laten zien, die niet bij het afscheid konden zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mooie, respectvolle sfeerimpressie van het afscheid.

Uitvaartvideo vat belangrijkste momenten samen

In een uitvaartvideo van ongeveer vijf minuten worden de belangrijkste momenten van de uitvaart of de herdenking samengevat.

Uitvaartvideo Afscheid

Denk daarbij aan het binnendragen en het wegdragen van de kist, de sprekers, het afscheid door aanwezigen.

Als je een uitvaartvideo laat maken, dan wordt volledig rekening gehouden met de wensen van de nabestaanden.

Video registratie uitvaart

De meeste nabestaanden kiezen voor een volledige registratie van de herdenking. Vanuit meerdere standpunten kun je een uitvaart opnemen. Alles wordt vastgelegd en later samengevoegd tot een complete registratie.

Op die manier kun je later de volledige herdenking terugkijken, maar de registratie heeft nog een belangrijke mogelijkheid.

Registratie bij hoge opkomst

Voor Corona kwam het regelmatig voor dat er meer mensen naar de uitvaart kwamen, dan er plaatsen beschikbaar waren.

Wanneer de opkomst van familie, vrienden en bekenden van de nabestaande erg groot is, is het mogelijk om de uitvaart te registreren zodat deze zichtbaar is op een andere locatie met videoschermen.

Zo kunnen belangstellenden, die niet meer in de gekozen ruimte passen, de uitvaart via de videoverbinding volgen. Dat is vaak een zaal of ruimte naast de rouwzaal waar de plechtigheid of herdenking plaatsvindt.

Uitvaart volgen op andere locatie

Zo kunnen alle aanwezigen in de buurt zijn, hun medeleven en steun overbrengen, en tegelijk de gehele uitvaart bijwonen.

Bij diverse uitvaarten en condoleances hebben wij gezorgd voor sfeervolle beelden van het afscheid, die live te zien waren in één of meerdere andere zalen van de uitvaartlocatie.

Uitvaart opnemen op locatie

Uitvaart live meekijken

Als een dierbare in het buitenland heeft gewoond of gestudeerd, komt het veel voor dat familie, vrienden en bekenden daar nog steeds verblijven.

Ook hoge kosten van de reis of het niet mogen reizen (bijvoorbeeld bij ziekte of zwangerschap) kunnen het fysiek bijwonen van de uitvaart belemmeren.

Een uitvaartvideo kan achteraf natuurlijk met hen gedeeld worden, maar je kunt ze er ook live bij laten zijn.

Dat geldt momenteel zeker ook vanwege de beperkingen op het aantal mensen dat bij een uitvaart aanwezig mag zijn.

Ook mensen die dichtbij wonen kunnen met een livestream toch de uitvaart volgen.

Uitvaart livestreamen op internet

Door de uitvaart te streamen via internet, kunnen nabestaanden over de hele wereld de uitvaart live volgen. Daarbij zijn bijna geen grenzen aan de locatie.

Van een kleine kerk op het platte land tot uitvaartcentrum of een natuurbegraafplaats; alles is mogelijk.

Live video streaming van een uitvaart

Op uitvaartlocaties waar geen (betrouwbare) internetverbinding beschikbaar is, kan vaak gewerkt worden met een mobiele internetverbinding via 4G.

Zo kunnen nabestaanden over de hele wereld de beelden kraakhelder bekijken. Is ook dat niet beschikbaar, dan kunnen we altijd terugvallen op een stabiele en gegarandeerde satellietverbinding.

Live meemaken enorme troost

Nabestaanden waarderen deze mogelijkheid enorm. Zij die niet aanwezig konden zijn, hebben het gevoel er toch bij te zijn geweest.

We bieden het livestreamen van uitvaarten al bijna tien jaar aan.

Filmen bij uitvaart

Of je nu kiest voor een sfeervolle montage van het afscheid, of voor een registratie, wij zorgen altijd dat we tijdens de uitvaart niet te zeer aanwezig zijn in de ruimte.

We kunnen ons natuurlijk niet helemaal verstoppen. Waar mogelijk kiezen we voor compacte apparatuur tijdens het opnemen of livestreamen van de uitvaart, zodat we niet teveel opvallen.

Respect en in samenspraak

We werken altijd respectvol en zorgen, samen met de uitvaartondernemer, rouwbegeleider of ritueel begeleider, dat we ons werk kunnen doen zonder het afscheid te storen.

Internetpionier sinds 1995. Maakte radio- en tv-programma's en was eigenaar van een regionale tv-zender. Gespecialiseerd in het creëren van betrokkenheid met online video en helpt ondernemers met online video marketing via live video.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.