VideoPepper Privacyverklaring

Jouw gegevens zijn van jou. Toch hebben wij ze soms nodig. Zoals wanneer je ons contactformulier invult en als je iets bestelt in de webshop. Hieronder lees je welke situaties zich op deze website kunnen voordoen.

Het is een lang verhaal. We beloven; het wordt geen juridische praat waar je niets van begrijpt. Take a seat and enjoy!

Vooraf is het handig om te weten dat VideoPepper een merknaam is van Checkonemedia. We zijn gevestigd in Tilburg. Waar hieronder VideoPepper staat, kun je dus ook Checkonemedia lezen.

Wat zijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens zijn gegevens die je mogelijk via deze website aan ons geeft, zodat wij daar iets mee kunnen doen. Daarbij kun je denken aan je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer.

Als je een website bezoekt, laat je bovendien altijd gegevens achter zoals je IP-adres, het besturingssysteem van je PC of mobiele apparaat en de browser die je gebruikt. Ook welke pagina's je bezoekt en hoevaak en hoelang wordt bijgehouden. No worries; dit is niet op jou als persoon te achterhalen.

Verzamelen jullie nog iets bijzonders?

Geen van de bovenstaande gegevens zijn bijzondere persoonsgegevens, zoals je geslacht, politieke of seksuele voorkeur of je burgerlijke staat. Dit soort gegevens verzamelen wij nooit. Ben je een rechtse, linksdragende schuinsmarcheerder? We don't care!

Verder verzamelen we videoapparatuur en kabels. Die liggen vaak onder de trap.

Waarom verzamelt VideoPepper persoonsgegevens

We verzamelen eigenlijk alleen persoonsgegevens, zoals je adres, op jouw verzoek. Als je die gegevens aan ons verstrekt, doe je dat met een specifiek doel, bijvoorbeeld als je jouw bestelling in onze webshop ook daadwerkelijk wilt ontvangen.

Ook kun je jezelf inschrijven voor onze nieuwsbrief of bepaalde bestanden downloaden. In dat geval hebben we je e-mailadres nodig. Omdat we je graag persoonlijk willen bedanken, vragen we ook om je naam.

Gegevens over het gebruik van de website

De meer algemene gegevens zoals IP-adres en browser gebruiken we om ervoor te zorgen dat de website technisch goed werkt. Bij problemen, kunnen we deze gegevens gebruiken om het op te lossen, bijvoorbeeld als een formulier niet werkt in een bepaalde browser.

Verder vinden we het tof om te weten hoe goed onze website wordt bezocht. Zo kunnen we zien welke artikelen door bezoekers interessant gevonden worden en er nog meer over schrijven.

Wat doet VideoPepper met je persoonsgegevens

We gebruiken je contactgegevens altijd voor het doel waarvoor jij deze aan ons hebt gegeven. Schrijf je jezelf in voor onze nieuwsbrief? Dan sturen we je niet ineens producten uit onze webshop. Andersom ook niet.

Als je iets bestelt in onze webshop, ben je officieel klant bij ons! Dat betekent dat we je wel een e-mail mogen sturen als dit belangrijk is. Dit worden service-berichten genoemd. We zullen je niet ongewenst bestoken met reclame, tenzij je jezelf daarvoor opgeeft.

Heb je een download aangevraagd, dan krijg je alleen een bedank-mail met de mogelijkheid om het bestand te downloaden en een link om je aan te melden op de nieuwsbrief. Dat is dan helemaal jouw keuze. We zouden het wel heel tof vinden!

Heb je iets besteld en online afgerekend? Dan krijgen we beperkt informatie over deze betaling, zoals je rekeningnummer en het bedrag dat je hebt overgemaakt.

Waar blijven mijn gegevens

Je gegevens worden opgeslagen op onze server. Deze is in beheer bij een hostingprovider in Nederland. De data blijft ook in Nederland opgeslagen. Alles valt dus volledig onder de Nederlandse en Europese regelgeving.

Bankgegevens worden verwerkt door onze betaalprovider. Ook dit is een Nederlands bedrijf met een eigen bank-licentie.

Soms is het nodig om een product in onze webshop direct door onze leveranciers te laten verzenden. In dat geval verstrekken we alleen de hiervoor noodzakelijke gegevens aan de leverancier. Zij zijn gevestigd in Nederland of in de Europese Unie en vallen onder dezelfde regelgeving.

Analytische gegevens worden geanonimiseerd opgeslagen door Google en Statcounter.

Geen van deze gegevens worden verder met andere partijen gedeeld.

Hoe zit het met social media?

Op deze website vind je een Facebook Messenger chat-functie en knoppen om pagina’s te kunnen promoten of delen op sociale netwerken zoals Facebook en Twitter. Deze functies worden gerealiseerd door code die wordt aangeleverd door deze sociale media. Deze code plaatst onder meer een functionele cookie.

Als je precies wilt weten wat die doen, kun je de privacyverklaring van de betreffende sociale media bestuderen. Die zijn vaak lang niet zo makkelijk leesbaar als deze, dus; succes!

Wat doen jullie met cookies?

Krijg je ook al honger? Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door je browser op de harde schijf van je computer wordt opgeslagen. Hiermee kunnen we zien welke pagina's populair zijn en zorgen dat de website goed functioneert. Het zou onhandig zijn als je winkelmande in de webshop na elke paginaverversing leeg zou zijn.

Je mag cookies natuurlijk blokkeren, bijvoorbeeld via je browser. Dat betekent dat sommige onderdelen van deze website mogelijk niet goed functioneren. Als je de cookies laat staan, kunnen we niet garanderen dat je afvalt.

Welke persoonsgegevens hebben jullie van mij?

Wil je dit echt weten? Ben je er zeker van? Echt? Dat kost wel tijd, maximaal 4 weken. Om ervoor te zorgen dat we deze gegevens ook aan de juiste persoon verstrekken, moet je jezelf eerst even identificeren. We spreken bij zo'n verzoek gezamenlijk af hoe we dat zo veilig mogelijk kunnen doen.

Als je deze gegevens verwijderd wil hebben, dan doen we dat. Omdat de Belastingdienst vaak het laatste woord heeft, kan het zo zijn dat we sommige gegevens een bepaalde periode juist niet mogen verwijderen. Wij proberen ook al jaren ons lidmaatschap op te zeggen.

Je kunt je gegevens natuurlijk ook laten aanpassen, zolang ze maar niet vals zijn. Dat is verboden.

Wat als mijn gegevens op straat komen te liggen?

Dan ruimen we die shit op. En we melden het bij de Autoriteit Persoonsgegevens. We krijgen dan een reprimande en misschien een fikse boete als het heel ernstig is. Dus we hopen dat dit niet gebeurt.

Nou is hoop niet bepaald een goede strategie, dus beveiligen we je gegevens zo goed mogelijk. Alle gegevens worden via SSL versleuteld naar onze server verzonden. Deze beveiligen we uiteraard ook tegen hackers. Gegevens die niet langer online hoeven te staan, of verwijderd kunnen worden, halen we weg.

Wijzigen jullie deze privacyverklaring wel eens?

Het moge duidelijk zijn; jouw gegevens zijn van jou. Ook duidelijk: onze website en deze privacyverklaring zijn van ons. We mogen deze verklaring aanpassen als we daar zin in hebben. Je vindt de nieuwe versie dan op deze pagina. We hoeven je daar niet van op de hoogte te brengen. Anders moeten we je eerst om toestemming vragen.

Waar gaat dit eigenlijk over?

Misschien wel de beste vraag op deze pagina. Als je meer wil weten over de AVG (GDPR), kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Ze zeggen zelf onvoldoende personeel te hebben om deze wetgeving te handhaven, dus stuur ze gerust een bericht als je vindt dat wij ons niet aan deze wet houden. Dat doen we overigens wel, just for the record.

Geldt dit ook voor bedrijven?

Heb je bedrijfsgegevens op onze website achtergelaten én dit hele hele artikel doorgelezen? Dat vind ik echt sneu voor je. Deze wetgeving schijnt niet voor jou van toepassing te zijn. Bedrijfsgegevens mogen we gewoon lekken.