Pro-tip: snel meer volgers op Facebook

Er is een leven ná de livestream; we noemen het “The After Live”. Heb je een leuke livestream uitgezonden op Facebook, of gewoon een foto gepost? Dan heb je nog werk te doen.

Het houdt namelijk niet op bij het uitzetten van de camera. Er valt nog zoveel te doen nadat jouw livestream is afgerond.

Succes live video afhankelijk van interactie

Zo moet je onder meer in de comments alsnog reageren op vragen van mensen waar je in de uitzending niet aan toe bent gekomen. Je bent dat eigenlijk verplicht aan je kijkers.

Likes genereren op Facebook na je livestream

Zorg dat ze allemaal het gevoel hebben betrokken te zijn geweest. Als dat niet tijdens de uitzending kan, doe het dan achteraf.

Trage groei aantal volgers

Die interactie zorgt er namelijk voor dat ze de volgende keer opnieuw kijken naar jouw uitzending.

Heel misschien vertellen ze zelfs hun vrienden, familie, kennissen of collega’s over jouw live video of jouw bedrijf, die op hun beurt jouw Facebook-pagina liken.

Zo krijg je wel meer volgers op Facebook, maar deze groei gaat vrij traag. Er is een manier om sneller nieuwe volgers op jouw Facebook pagina te krijgen.

Snel meer volgers op Facebook krijgen

In dit artikel geef ik je een tip die professionals gebruiken om snel meer volgers op Facebook te krijgen voor hun pagina’s.

Ik laat je zien hoe je dat zelf heel eenvoudig kunt doen. Op het moment van schrijven is het nog geen 48 uur geleden dat ik dit heb uitgevoerd bij een Facebook pagina onder mijn beheer.

Praktijkvoorbeeld meer Facebook volgers

Deze pagina had vooraf 1103 likes en er was al bijna twee weken geen nieuw bericht geplaatst. Binnen twee dagen kreeg ik er met nog geen vijf minuten werk al bijna 40 volgers bij.

Zo krijg je snel meer likes op Facebook

Sneller organisch groeien op Facebook

Dat lijkt misschien niet veel, maar je moet weten dat het twee jaar heeft geduurd om die 1103 likes bij elkaar te verzamelen. Dat is anderhalve like per dag.

Ik had die 40 nieuwe likes in twee dagen erbij gekregen met maar 5 minuten werk!

Je kunt dit doen door mensen uit te nodigen om jouw pagina te liken. Je kent misschien de mogelijkheid die Facebook biedt om vrienden uit te nodigen om je pagina te liken.

Beter resultaat na interactie

Met de gewone uitnodigingen van Facebook vraag je bekenden om jouw pagina te liken. Dat zullen ze dan voornamelijk doen omdat ze jou een toffe peer vinden, en dat is goed.

Het is een mooie manier om te starten met het verzamelen van likes. Daarna moet je op een andere manier groeien en dat kan ook zonder te adverteren.

De mensen die je het liefst wil vragen om jouw pagina te liken zijn de mensen die al met jouw pagina in contact zijn gekomen, bijvoorbeeld via gedeelde berichten, en hierop hebben gereageerd.

Vraag mensen actief om te liken

Deze mensen kun je heel eenvoudig vragen om jouw pagina leuk te vinden. Voor de betreffende pagina heb ik dat als volgt gedaan.

Zoek populaire posts op jouw pagina

Allereerst ga je in Facebook naar de statistieken van jouw pagina. Klik in het rechter menu op ‘Berichten’ en scroll naar beneden. Je ziet dan jouw recente geplaatste berichten.

Klik bovenaan de kolom op het woord ‘Betrokkenheid’. Vervolgens kun je kiezen uit ‘Klikken op bericht’ en “Reacties, opmerkingen en deelacties’. Vink die tweede optie aan.

Best presterende berichten selecteren in Facebook op basis van betrokkenheid

Open posts en bekijk likes

Klik vervolgens op het bovenste bericht en daarna op de link: ‘Permalink weergeven’. Het bericht opent in een nieuw venster.

Onder je video of bericht staat een link met namen van mensen die jouw bericht ge-liked hebben. Klik op die link en je krijg een lijst met alle likers te zien.

In Facebook direct een uitnodiging versturen naar mensen die je video hebben ge-liked.

Verstuur uitnodigingen

Naast de profielfoto en naam van deze mensen vind je in sommige gevallen een knop ‘Uitnodigen’. Deze staat alleen bij mensen die jouw Facebook-pagina nog niet geliked hebben.

Als je op de knop klikt, verstuur je een uitnodiging naar deze persoon. Scroll door de lijst en nodig iedereen uit die jouw pagina nog niet leuk vindt.

Al die mensen krijgen (mits ingeschakeld in hun account) een pop-up en een notificatie op Facebook én een e-mail met jouw verzoek. Ben je zomaar op drie manieren bij ze in beeld.

Facebook ontvangen uitnodiging accepteren

Ze kunnen dan direct aanklikken als ze je pagina willen liken. De ervaring leert dat veel mensen dit daadwerkelijk doen. Ze herkennen je immers naar aanleiding van hun eigen interactie.

Zo krijg je met weinig werk in korte tijd veel nieuwe likes erbij; nog meer mensen die zullen genieten van jouw volgende live video op Facebook.

Heb jij nog tips voor gratis meer likes op Facebook? Deel ze hieronder. En als je dan toch lekker bezig bent, like dan ook mijn VideoPepper facebook Pagina. Die is net nieuw en misschien ben je wel de eerste.

Internetpionier sinds 1995. Maakte radio- en tv-programma's en was eigenaar van een regionale tv-zender. Gespecialiseerd in het creëren van betrokkenheid met online video en helpt ondernemers met online video marketing via live video.

4 reacties

 1. Yvet op 31 juli 2019 om 13:17

  Hier loop ik nu tegen aan… ik heb voor mijn honden fotografie pagina (zien fotografie) quote gemaakt. Deze werd veel geliked maar ook gedeeld.

  Het rare is dan dat ik de likes van de gedeelde post niet kan uitnodigen.

  Is in mijn ogen krom want het blijft mijn post en het zijn denk ik ook mensen die eventueel geïnteresseerd zijn in mijn pagina.

  • Guido Hoogsteder op 31 juli 2019 om 23:53

   Wat een leuke posts op je Facebookpagina. Ze doen het ook erg goed, zo te zien! Helaas is het niet mogelijk om de truc in mijn artikel uit te voeren bij likes op gedeelde posts.

   Wat er gebeurt is dat jouw post wordt ingevoegd in een nieuwe post van de persoon die het deelt. Die likes gaan dus naar de post onder naar zijn/haar profiel en niet meer naar jouw post. Je krijgt hier ook geen notificaties van. Je kunt de mensen die het liken daarom niet uitnodigen.

   Dat is inderdaad heel jammer.

 2. Tineke op 10 januari 2020 om 13:12

  Ha Guido,

  Dankjewel voor de handige tips, het kan nogal een zoektocht zijn naar de juiste knopjes op facebook.

  Ik vroeg me af of jij ook misschien weet of het mogelijk is mensen uit te nodigen die je bericht delen? Zij investeren namelijk veel meer door niet alleen te liken, maar de hele post (vaak met eigen input erbij) te delen.

  Ik zou het te gek vinden als juist die mensen ook uitgenodigd kunnen worden, maar ik kom er tot nu toe nog niet uit hoe dit kan. Ik ben benieuwd of je er iets van weet!

  • Guido Hoogsteder op 15 januari 2020 om 12:42

   Sorry voor de late reactie. Er is geen manier om mensen die je posts delen, direct uit te nodigen. Je kunt wel hun profiel bezoeken en ze vanuit je pagina een chat-bericht sturen. Bedank ze voor het delen van je post. Je kunt dan vragen of ze je pagina willen liken.

   Je kunt tegenwoordig als bedrijfspagina reageren op gedeelde posts. Dat kon voorheen niet. Daardoor kun je nog wat extra aandacht vestigen op jouw pagina. Of het heel chique is om daar meteen te vragen om jouw pagina te volgen, weet ik niet. Ik zou een andere aanpak kiezen.

   Like de gedeelde posts en reageer erop. Zorg dat je daarbij extra waarde bied. Deelt iemand je foto of video, geef dan aan waar meer foto’s en video’s te vinden zijn. Je kunt in een reactie op de gedeelde post bijvoorbeeld ook verwijzen naar extra informatie op jouw pagina of een interessante discussie of reactie die op jouw pagina bij de betreffende post heeft plaatsgevonden.

   Je kunt ook nieuwe volgers belonen met toegang tot extra foto’s of video’s of een exclusieve livestream alleen voor volgers. Daardoor maak je mensen nieuwsgierig om daar een kijkje te nemen, je te gaan volgen of jouw originele post te liken. Dan kun je ze wel weer uitnodigen.

   Er zijn dus best wel mogelijkheden om mensen op andermans pagina’s en profielen over te halen om jouw pagina te liken. Ik ben benieuwd naar je ideeën en ervaringen.

   Succes!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.