Jouw evenement live bij een breed publiek in beeld brengen? Live streaming via internet is dé manier om een grote doelgroep in één keer te bereiken.

Van online seminar (ook wel webinar genoemd) tot de opening van een nieuw bedrijfsgebouw, en van sportevenement tot productpresentatie. Live video streaming zorgt ervoor dat je doelgoep direct betrokken wordt bij je evenement of activiteit.

Event Streaming in de praktijk

VideoPepper levert alles dat nodig is voor het aanbieden van een live-stream. Zo leveren we de HD camera's, videomixer en stream, maar we kunnen ook een onderdeel van het pakket leveren.

Er zijn diverse mogelijkheden. Van meer camera registraties tot een enkele camera of screencasting, waarbij het beeldscherm van een computer de videobron is die wordt uitgezonden via streaming video.

De techniek achter live streaming video

Videobestanden zijn vaak te groot om in één keer gedownload te worden. Voor het streamen van video wordt eerst een klein gedeelte gedownload en opgeslagen in het geheugen van de browser en PC. Dat noemen we buffering.

De video wordt vervolgens weergegeven op je beeldscherm. Terwijl je hiernaar kijkt, wordt het volgende gedeelte van de video gedownload en gebufferd.

Een filmpje bekijken op YouTube verloopt op deze manier. Voor live video streaming geldt hetzelfde.

De data wordt overigens niet opgeslagen op de computer. Het neemt dus geen ruimte in op de harde schijf. Bij live video streaming is sprake van een voortdurende stream van audio en video.

Een voordeel van streaming video is dat de kijker kan inhaken op het moment dat het hem of haar uitkomt. Een kijker kijkt de video dus niet vanaf het begin, maar kijkt live en direct mee. Er is wel sprake van een kleine vertraging.

Het bekijken van streaming video kan met verschillende browsers. Door de komst van verschillende devices zoals smartphones, tablets, PC's en laptops wordt gekozen voor één of meerdere geschikte formaten.

Om een livestream via internet te kunnen aanbieden, is toegang tot het internet noodzakelijk. Wanneer jouw evenement plaatsvindt op een plek waar internettoegang niet vanzelfsprekend is, dan kunnen we een dedicated internetverbinding leveren via stabiele satelliet-verbindingen. Zo wordt het streamen van je evenement altijd een succes.

Meer informatie over de mogelijkheden van live-streaming

Wil je meer weten over de mogelijkheden van live event streaming? Neem vrijblijvend contact op.