Waarom video belangrijk is voor je website en social media marketing
Kan jouw website en social media marketing zonder video? Als je deze vraag met “ja” beantwoord, heb ik nieuws voor je!
Wist je dat één video voor een kijker gelijk staat aan bijna twee miljoen woorden? Van alle internetters bekijkt 46 procent minimaal één video per maand.
Het gemiddelde aantal bekeken video’s ligt daarbij op 33 per persoon.
Inhoudsopgave
Online video niet meer weg te denken
Kun je zonder video als je weet dat 100 miljoen mensen dagelijks online video bekijken?
Video helpt bij aankoopbeslissing
Bovendien geeft 90 procent van alle online shoppers aan dat een video op webshops hen helpt bij het nemen van een aankoopbeslissing. Wil je nog steeds geen video gaan gebruiken?
Nog een paar cijfers dan; als je alle online video-advertenties, die vóór de eigenlijke video afspelen op bijvoorbeeld YouTube, bij elkaar optelt, ziet een gemiddelde kijker zo’n 17 minuten aan commercials per maand.
Zijn deze feiten niet genoeg om je te overtuigen?
Andere redenen om video toe te passen in je marketing strategie
Oké, ik verlos je even van de harde cijfers. Het is duidelijk dat het bekijken van video een groot onderdeel is van wat mensen op internet doen.
Als je daar niet van profiteert, haal je niet alles uit je bedrijf. Zo simpel is het. YouTube is de tweede zoekmachine in de wereld, na Google, en is groter dan Yahoo en Bing samen.
YouTube eigendom van Google
Als je dat combineert met het feit dat Google eigenaar is van YouTube, dan weet je meteen waarom video’s op YouTube je vindbaarheid vergroten.
Het uploaden en taggen van video’s op YouTube zorg niet alleen voor een nieuwe stroom bezoekers naar jouw website, maar zorgt ook voor een betere ranking van je site in de zoekresultaten bij zoekmachines.
De algoritmes van Google waarderen een website hoger als er een YouTube video is ge-embed én de site geassocieerd wordt met YouTube, via links naar de site (in de videobeschrijving) en tags.
Video’s ook in Google te vinden
Bovendien worden video’s weergegeven in de zoekresultaten, waardoor je extra aandacht trekt op de zoekpagina’s van Google en Bing. Je neemt op de zoekresultatenpagina meer ruimte in, en drukt zo de concurrentie weg.
Kortom; video is het belangrijkste marketinginstrument dat je op dit moment beschik baar hebt, en heel eerlijk; ik denk niet dat er heel snel iets komt dat video kan verslaan.
Tijd om in te stappen
We staan aan het begin van een video-revolutie. Stap je nu in? Dan neem je direct een grote voorsprong op je concurrentie.
Drie voordelen van video voor je bedrijf
Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er nog drie belangrijke voordelen voor het toevoegen van video aan je marketingstrategie.
1. Video spreekt een visueel ingestelde doelgroep meer aan
Niet iedereen bekijkt je website op dezelfde manier. Sommigen vinden het lezen van artikelen prettig, anderen bestuderen liever grafieken en weer anderen kijken graag video’s.
Video’s zijn uniek omdat ze niet alleen visueel ingestelde mensen aanspreken, maar door goed gebruik van audio kun je ook de mensen die alleen luisteren bereiken.
Soms hoef je het beeld niet eens te zien om de boodschap van de video mee te krijgen.
Tot slot kun je met video snel heel veel informatie delen, waardoor het perfect is voor mensen die multi-tasken, onderweg zijn en geen tijd hebben om je prachtige teksten te lezen.
2. Video’s maken je menselijk
Een anonieme BV is niet altijd het beste gezicht voor je marketing. Om je bedrijf te kunnen runnen is natuurlijk een rechtsvorm en bijbehorende organisatie nodig.
Hoe zien je klanten dat? Zij willen er niet steeds aan herinnerd worden dat ze met een bedrijf te maken hebben en geld bij je uitgeven. Ze geven de voorkeur aan een menselijk gezicht.
Video helpt je om een persoonlijk tintje aan je merk en bedrijf te geven. Laat je met video je menselijke gezicht zien, dan gaan potentiële klanten je herkennen.
Je prospects krijgen daardoor het idee dat ze jou kennen en je kunnen vertrouwen. Als je hun vertrouwen wint, zijn ze sneller geneigd om zaken met je te doen en geld uit te geven.
Tijdens de aankoop zullen ze meer waarde hechten aan wat ze krijgen, namelijk (naast een product of dienst) een persoonlijke band met jou. Daardoor ligt de nadruk minder op het bedrag dat ze uitgeven.
3. Video zorgt voor betrokkenheid
Of jouw video nu bekeken wordt op een beurs of op je website; je hebt de aandacht. Je potentiële klant kijkt, luistert, klikt, leest alles wat je ze in de video voorschotelt. Ze zijn diep betrokken en met jou verbonden.
Op deze manier kun je heel makkelijk je sterke kanten presenteren, waardoor ze gebonden blijven en vertrouwen krijgen in jou, je bedrijf en je product of dienst.
Die betrokken kijkers zijn ook nog eens veel makkelijker over te halen om de video of andere informatie over je bedrijf te delen met anderen, waardoor je nog meer mensen bereikt.
Veelgestelde vragen over video marketing
Vraag: Kan ik zelf video’s voor mijn bedrijf maken?
Antwoord: Absoluut. Zorg wel dat de kwaliteit van je video’s voldoende is. Schokkerige en onscherpe beelden of slecht geluid geven niet bepaald een goed beeld van je bedrijf.
Als je video’s al slecht zijn, hoe goed is je product of dienst dan?
In een aantal gevallen raad ik je zelfs aan om zelf aan de slag te gaan met het maken van video’s.
In het begin kun je hulp van een professional inschakelen, die je handvatten aanreikt en waarop je kunt terugvallen als je met vragen zit.
Heb je geen mogelijkheid om je dit eigen te maken, of heb je er gewoon geen zin in, dan is het inschakelen van een video marketing specialist een goed idee.
Voor de prijs hoef je het meestal niet te laten, en de kwaliteit is gegarandeerd.
Vraag: Werkt video voor elk type bedrijf?
Antwoord: Video werkt voor alle personen, bedrijven en organisaties. De benadering kan per geval verschillen, maar voor elke branche kun je video gebruiken om jezelf op de kaart te zetten.
Heb je een ingewikkelde dienst of product? Dan kun je dit met video veel eenvoudiger inzichtelijk maken.
Is je bedrijf een fabriek of productiefaciliteit? Dan kun je met een andere invalshoek de menselijke en leuke kant van je bedrijf naar voren halen.