Aanbevolen apparatuur voor smartphones

Een actueel overzicht van de beste apparatuur voor jouw smartphone. Voor elke telefoon de juiste aanvullende gear.

  • Direct een betere live video
  • Maak hogere kwaliteit live streams
  • Betaalbare oplossingen voor elke live streamer
DJI Osmo mobiel live streamen

Hulp nodig met apparatuur of strategie?

Live video gear voor elke iPhone, Android en Windows telefoon

Serieus aan de slag met live streamen met je mobiele telefoon? Onderstaande apparatuur is door ons getest en wordt aangeraden voor de meeste situaties. De apparatuur werkt met zowel iOS als Android en Windows Mobile. Twijfel je over de juiste apparatuur? Laat ons je helpen!

Smartphone rigs

Beastgrip Pro - € 149,-

Universele lens adapter en camera rig voor smartphones. Past op vrijwel elke smartphone. Deze set bestaat uit de rig, waarop een microfoon en lampje te bevestigen is, én twee opzet-lenzen voor meer keus in je beelduitsnedes.

iOgrapher Grip Go - € 64,95

Universele rig voor smartphones (en actioncams). Past op vrijwel elke smartphone. Eenvoudig uit te breiden met microfoon en lamp. Goedkoper alternatief voor de Beastgrip.

Smartphone microfoons

Røde VideoMic Go - € 73,-

Met de Røde VideoMic Go voeg je eenvoudig professioneel geluid toe aan je smartphone. De microfoon pikt geluid op aan de voorkant van de camera, en is dus ideaal voor selfie-video zoals voor jouw livestreams.

Røde SmartLav+ Lavelier - € 59,-

De Røde SmartLav+ Lavalier microfoon is een hoogwaardige, draagbare microfoon voor je smartphone of tablet. Deze clip je op je kleding en zorgt voor gegarandeerd goed geluid. Voor buiten-gebruik is een windkap verkrijgbaar.

Boya BY-M1 microfoon - € 29,90

De Boya BY-M1 microfoon is vergelijkbaar met de SmartLav+. Het grote voordeel is dat deze microfoon een veel langere kabel heeft. Daardoor ben je iets minder gebonden aan afstand van je telefoon tot de microfoon.

Smartphone verlichting

Godox LED 36 - € 29,95

De Godox LED 36 videolamp is uitstekend geschikt voor het verlichten van je gezicht of onderwerp tijdens jouw live video. De LED-lamp is stevig en bovendien dimbaar. Niet de duurste, wel één van de beste; da's mooi meegenomen!

Smartphone statief

Manfrotto Pixi Mini statief - € 24,45

Manfrotto is één van de betere statief-merken. De veelzijdige Pixi van dit merk is klein en licht en daardoor makkelijk mee te nemen. Je kunt je smartphone stevig neerzetten, maar ook makkelijker vasthouden met de statiefpootjes samengeklapt.